Home Blog

Hoe kun je het beste een werkplek inrichten?

0

Een werkplek inrichten lijkt over het algemeen makkelijker, dan dat dit in de praktijk vaak is. Hoe zorg je dat een werkplek niet alleen overzichtelijk is, maar ook een gezellige uitstraling heeft? Des te gezelliger een werkplek immers oogt, des te gemotiveerder zullen je werknemers ook aan de dag beginnen! In dit artikel geven we een aantal handige tips om je werkplek op een leuke, effectieve wijze in te richten. Het kan onder meer raadzaam zijn om op internet naar de inrichtingen van andere werkplekken te zoeken. Uit de foto’s van deze werkplekken kun je inspiratie halen voor je eigen werkplek!

Zorg voor een goede, snelle computer

Om tijdens de werkdag effectief te kunnen werken, is het allereerst belangrijk om voor een snelle, goede computer te zorgen. Een Mac en Macbook worden door velen als de beste computers beschouwd. Een nadeel aan de computers van Apple kan echter zijn dat niet iedereen het gewend is om met het besturingssysteem van Apple te werken. Daarbij is een Mac en Macbook vaak niet goedkoop. Door naar Mac aanbiedingen te zoeken kun je besparen op de kosten voor een snelle en goede computer.

Snel internet is essentieel op je werkplek

Naast een goede computer, is het raadzaam om voor snel internet te kiezen. Er is niets vervelender dan een haperende internetverbinding, waarbij het soms tijden duurt alvorens een e-mail verstuurd is of een webpagina geladen wordt. Deze frustraties kunnen de effectiviteit van jezelf of je medewerkers ernstig verslechteren. Iets wat je logischerwijs liever voorkomt! Een snelle internetprovider zoeken doe je tegenwoordig eenvoudig online. Er zijn verschillende websites, waarop je de snelheid, kosten en betrouwbaarheid van internetproviders met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je altijd de beste oplossing voor je eigen werkplek! Vaak kun je een internetabonnement rechtstreeks vanuit zo’n vergelijkingstool afsluiten.

Hoe kun je het beste je werkplaats inrichten?

0

De werkplek is een erg belangrijke plaats voor menig werkend persoon, het is dan ook extreem belangrijk voor de productiviteit dat deze plek goed ingericht is. Er zijn dan ook meerdere onderzoeken afgenomen om erachter te komen hoe de werkplaats ingericht moet worden om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn dan ook verwerkt in dit artikel om zo onderbouwde tips te kunnen geven.

Goede verlichting is een must have

Voornamelijk daglicht is erg fijn om voldoende te hebben tijdens het werk. Tevens is daglicht erg gezond, maar helaas nog niet vanzelfsprekend bij welke werkplekken. Ook is kunstlicht vaak nodig om de kamer ook tot in de late uurtjes te verlichting. De beste keuze voor kunstverlichting is Ledverlichting. Ledverlichting gaat lang mee, is milieuvriendelijk en prettig voor de ogen. Om efficiënt te werk te gaan is goede verlichting dus een must have.

Goed uitzicht zorgt voor inspiratie

Uit onderzoek is gebleken dat goed uitzicht zorgt voor inspiratie. Voor veel mensen is een dagelijkse wandeling niet mogelijk, om even het hoofd leeg te maken. Wanneer dit het geval is, is het zaak om op een andere manier afleiding op te zoeken. Dit kan in de vorm van een mooi uitzicht, of bijvoorbeeld een rustgevend schilderij zijn. Niet alleen zorgt een goed uitzicht voor meer inspiratie, ook verbeter je zo cognitieve functies en wordt het stressniveau verlaagd.

Kies de juiste meubels

Het comfort van een werkplek is erg belangrijk, hiervoor zijn goede meubels noodzakelijk. Zittend werk is erg slecht voor het menselijk lichaam, gelukkig zijn er een aantal producten op de markt die dit leed kunnen verzachten. Eén van deze oplossingen is het zit-sta bureau. Achter dit bureau is het mogelijk om zittend en staand te werken. Door af en toe staand te werken stroomt het bloed beter door en dit is aanzienlijk beter voor het lichaam.

Waarom iedere laptop over een VPN dient te beschikken

0

Hackers proberen op steeds innovatievere manieren om bij jouw geld en gegevens te komen, daarom is het belangrijk om ook steeds innovatievere technologie te gebruiken om jouw computer te beschermen. Een nieuw stukje beveiliging noemen we een VPN (Virtual Private Network). Voor wie compleet veilig over het internet wilt surfen is een VPN zowat onmisbaar geworden, in dit artikel wordt uitgelegd waarom.

Wat is een VPN?

Een VPN verbinding is een omgeleide verbinding die via een versleutelde internetverbinding met een VPN-server loopt. De verbinding loopt dus niet meer rechtstreeks van computer naar computer maar moet eerst langs de server, deze server versleuteld het bericht. Deze werking zorgt ervoor dat geen hacker meer mee kan kijken naar informatie die jij verkrijgt of verstuurd.

Waarom een VPN?

Een VPN gebruik je om hackers buitenspel te zetten. Mensen die veel reizen voor hun werk hebben meer risico op meekijkende hackers dan mensen die veel thuis of op de werkplaats aan het werk zijn. Reizende mensen hebben vaak te maken met openbare wifi verbindingen. De naam zegt het al; de wifi is openbaar, dus ook voor hackers. Dit betekent dat wanneer een hacker een netwerksniffer installeert in een openbare ruimte, dat ze gegevens ontvangen van laptops die van het netwerk gebruik maken. Mensen die vanuit één plek werken maken vaker gebruik van een beveiligde wifi verbinding.

Hoe kies de juiste VPN?

De juiste VPN aanbieder kiezen hoeft totaal niet moeilijk, er zijn een aantal factoren die meebepalen bij de keuze. Ten eerste is de prijs natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Prijzen van een VPN verschillen tussen de 2 en 10 euro per maand. Ook moet je letten op de software waarvoor de VPN dient. De laatste factor waar je op moet letten is hoeveel gelijktijdige connecties je nodig hebt, dit verschilt echter per persoon.