Goedkoop een iPhone kopen? 3 handige budgettips!

0
234

Het is weer tijd voor een nieuwe telefoon! Inmiddels heb je het aanbod al meerdere malen bekeken. Al die verschillende modellen kunnen wellicht wat overweldigend voelen. Je weet dat je op zoek bent naar een nieuwe iPhone, maar kunt maar geen keuze maken uit al die verschillende modellen. Tegelijkertijd heb je ook een budget om op te letten. Best lastig, want een nieuwe telefoon is niet goedkoop. Zeker niet als je voor de kwaliteit van een iPhone kiest. Gelukkig heeft Apple er alles aan gedaan om haar producten voor iedereen toegankelijk te houden. Zo zijn er modellen in werkelijk alle prijscategorieën verkrijgbaar. Ben jij op zoek naar een iPhone die binnen jouw budget past en wil je zeker niet te veel betalen? Maak dan gebruik van de volgende drie handige budgettips.

  1. Kies een ouder model

Apple brengt jaarlijks nieuwe modellen op de markt. Het grote voordeel hiervan is dat je flink kunt besparen door voor een eerder model te kiezen. Bovendien zijn deze bijna net zo goed als de nieuwere modellen. Als je niet al te veeleisend bent, passen deze prima bij je huidige wensen. Wat dacht je bijvoorbeeld van iphone SE 2022? Deze is al snel honderden euro’s goedkoper dan de nieuwste modellen en het is een prima telefoon. Dat geldt natuurlijk ook voor eerdere modellen. Hoe ouder de telefoon, hoe goedkoper deze zal zijn. Zo kan je voor relatief weinig geld alsnog een geheel nieuwe iPhone kopen.

  1. Refurbished

Wil je echt veel geld besparen? Dan is het ook nog mogelijk om voor een refurbished toestel te kiezen. Refurbished is de term die wordt gegeven aan apparaten die eerder gebruikt zijn. Vervolgens zijn ze volledig gecontroleerd en waar nodig aangepast, zodat ze weer in optimale conditie zijn voor de volgende gebruiker. Je geniet dus eigenlijk van een tweedehands toestel met net wat meer zekerheid dan wanneer je deze bij een particuliere verkoper zou aanschaffen. Zo heb je een iphone 11 wit al voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Let op: bij het aanschaffen van een refurbished telefoon geniet je meestal van garantie. Die garantieperiode kan echter per fabrikant sterk uiteen lopen. Bij de ene fabrikant krijg je slechts drie maanden garantie, terwijl dit bij de andere fabrikant op kan lopen tot drie jaar. Het is goed om daar rekening mee te houden.

  1. Weet wat je nodig hebt

Door de jaren heen zijn de iPhones steeds verder verbeterd. Toch zijn sommige functionaliteiten niet voor iedereen van toepassing. Ben je op zoek naar een eenvoudige telefoon en heb je niet al te veel extra’s nodig? Dan volstaat een ouder model prima. Bedenk ook van tevoren hoeveel GB het geheugen moet zijn. Bij iPhone betaal je meer als je voor een groter geheugen kiest. Als je je telefoon niet zo vaak gebruikt en hier weinig op opslaat, dan is het zonde om voor meer geheugen te kiezen. Door de iPhone geheel naar wens samen te stellen, kun je eenvoudig tientallen tot soms zelfs honderden euro’s besparen.

Rate this post