Herbruikbare laptops

0
61279

In het oneindige landschap van laptops die worden aangeboden is het moeilijk kiezen. Het aanschaffen van een refurbished laptop kan dan een goede uitkomst zijn, maar wat is refurbished eigenlijk? Het is Engelstalige term die letterlijk betekend ‘gereviseerd’. Deze producten worden bij ontvangst grondig gecontroleerd, zo nodig direct gerepareerd en daarna verschijnt het product pas op de markt. Deze manier van handelen zorgt ervoor dat er meer zekerheid is bij de aanschaf, dan de reguliere vorm van tweedehands verkoop. Gebruikte laptops kopen verschilt vanwege deze extra ingebouwde zekerheid niet veel meer van het aanschaffen van een nieuwe laptop. Meestal worden er alleen refurbished laptops aangeboden van A-merken, zoals Dell, HP en Lenovo. Vanwege het feit dat de laptops niet spiksplinternieuw, maar wel voor de volle 100% werken kunnen deze laptops voor zéér gereduceerde prijzen worden aangeboden.

Duurzaamheid voorop

Een zeer populaire term anno vandaag de dag is ‘duurzaamheid’ en door het kiezen voor een herbruikbare laptop draag je direct bij aan de circulaire economie. Kiezen voor refurbished hardware is kiezen voor een duurzame investering. Op deze manier hoeft de bestaande hardware namelijk niet te worden vernietigd, maar wordt deze direct gerecycled. Naast de financiële aantrekkelijkheid van deze keuze is deze optie ook heel positief voor het milieu. Een voordelige aanbieder van de refurbished laptops is Hardwareprins.nl, naast transparante prijzen is hun service ook van uitmuntende kwaliteit. Zij verschepen refurbished producten over de hele wereld.

De keuze is reuze

Stel dat je de keuze gaat maken voor een refurbished laptop dien je alsnog de juiste type uit te zoeken. Er zijn veel vergelijkingssites waar je verschillende modellen naast elkaar kunt weergeven. Op deze manier kun je per model exact zien welke specificaties er gelden. Ga voor jezelf eens goed na welke werkzaamheden je wilt gaan verrichten op de laptop. Als dit enkel werkzaamheden zijn die niet veel capaciteit vragen van de laptop, zoals het gebruik van de meeste Microsoft Office producten, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een laptop met een i5 processor in plaats van een i7 processor. Ook het geheugen van een laptop kan misschien voor jou doorslaggevend zijn, zo heb je een laptop met de capaciteit om 250GB aan data op te slaan of je hebt een laptop die 1000GB aan data kan opslaan. Uiteraard is de capaciteit van het geheugen altijd verder uit te breiden zodra je gebruik gaat maken van externe apparaten.  

Rate this post