Hoe kun je het beste je werkplaats inrichten?

0
616

De werkplek is een erg belangrijke plaats voor menig werkend persoon, het is dan ook extreem belangrijk voor de productiviteit dat deze plek goed ingericht is. Er zijn dan ook meerdere onderzoeken afgenomen om erachter te komen hoe de werkplaats ingericht moet worden om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn dan ook verwerkt in dit artikel om zo onderbouwde tips te kunnen geven.

Goede verlichting is een must have

Voornamelijk daglicht is erg fijn om voldoende te hebben tijdens het werk. Tevens is daglicht erg gezond, maar helaas nog niet vanzelfsprekend bij welke werkplekken. Ook is kunstlicht vaak nodig om de kamer ook tot in de late uurtjes te verlichting. De beste keuze voor kunstverlichting is Ledverlichting. Ledverlichting gaat lang mee, is milieuvriendelijk en prettig voor de ogen. Om efficiënt te werk te gaan is goede verlichting dus een must have.

Goed uitzicht zorgt voor inspiratie

Uit onderzoek is gebleken dat goed uitzicht zorgt voor inspiratie. Voor veel mensen is een dagelijkse wandeling niet mogelijk, om even het hoofd leeg te maken. Wanneer dit het geval is, is het zaak om op een andere manier afleiding op te zoeken. Dit kan in de vorm van een mooi uitzicht, of bijvoorbeeld een rustgevend schilderij zijn. Niet alleen zorgt een goed uitzicht voor meer inspiratie, ook verbeter je zo cognitieve functies en wordt het stressniveau verlaagd.

Kies de juiste meubels

Het comfort van een werkplek is erg belangrijk, hiervoor zijn goede meubels noodzakelijk. Zittend werk is erg slecht voor het menselijk lichaam, gelukkig zijn er een aantal producten op de markt die dit leed kunnen verzachten. Eén van deze oplossingen is het zit-sta bureau. Achter dit bureau is het mogelijk om zittend en staand te werken. Door af en toe staand te werken stroomt het bloed beter door en dit is aanzienlijk beter voor het lichaam.

Rate this post