Meer Nederlandse Instagram volgers krijgen voor je business? Adverteer op Instagram!

0
307

Instagram blijft als social media platform enorm groeien. Denk maar bijvoorbeeld aan het succes van de Stories-functie of de laatst recente lancering van IGTV. Instagram is tegenwoordig de plek om visuele content te delen met jouw doelgroep en dat biedt volop mogelijkheden voor bedrijven. Maar hoe kun je het platform nou effectief gebruik en hoe zorg je ervoor dat je meer Nederlandse Instagram volgers krijgt.

Bedrijfsaccount

Heb je wel al een Instagram-account voor je bedrijf, maar is dat nog geen business-account? Maak dan eerst je bedrijfsprofiel via Instagram aan en koppel deze aan jouw Facebook bedrijfspagina. Met zo’n bedrijfsprofiel heb je namelijk toegang om statistieken te ontvangen over je verhalen, berichten en volgens. Doordat je hoogstwaarschijnlijk je Instagram koppelt aan de Facebook, is de kans ook groot dat je meer Nederlanders volgers krijgt. Je kan nu namelijk bijgewerkte statistieken bekijken over hoe je verhalen, gepromote berichten gedurende de dag presteren en de statistieken bekijken over je volgens en welke interactie ze hebben met jouw berichten en verhalen. Je zou dat ook kunnen doen door klik hier links te plaatsen in berichten. En je zou ook nog de klik hier functie kunnen gebruiken door informatie over je bedrijf toevoegen zoals de openingstijden, de locatie en het telefoonnummer.

Instagram feed

Door een nog meer klik hier verhouding te creëeren, kan je het beste ervoor zorgen dat je een nette feed hebt. Dus, foto’s die bij elkaar passen en uitnodigen tot een reactie. Je kan hierbij denken aan dezelfde kleuren, terugkerende thema’s en gebruik maken van bijvoorbeeld drie soortgelijke foto’s op een rij. Je zou ook kunnen kijken naar voorbeelden van andere bedrijven die door een nette feed meer Nederlandse volgers kreeg. Dus experimenteer naar feeds wat jij tof vindt. Het is wel belangrijk om binnen de huisstijl van jouw bedrijf te blijven. 

Interactie

Naast dat je Instagram wilt zien als een zakelijk onderonsje met je volgers, zie het ook als een community platform. Je kan namelijk niet alleen maar verwachten dat je likes en comments krijgt, zonder er iets voor terug te doen. Ga ook juist de interactie aan door bijvoorbeeld de reactie onder jouw posts te liken, maar denk ook aan een reactie. Laat zien dat jouw volgers gehoord worden. En zo kan je er ook voor zorgen dat je meer Nederlandse volgers krijgt. Dus wees ook vooral sociaal op je platform en ga de connectie aan.

Rate this post