Nieuwe iMac of Macbook nodig? Met deze tips betaal je nooit teveel

0
268

Vroeg of laat komt er een moment waarop het tijd is voor een nieuwe of andere iMac of Macbook. Omdat deze apparaten natuurlijk vrij kostbaar kunnen zijn, is het prettig te weten dat er ook opties zijn om te kunnen besparen op je aanschaf. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om online de prijzen te vergelijken, iets wat we ook zeker aanraden, maar zijn er daarnaast nog tal van andere opties, zodat jij binnenkort veilig via een VPN verbinding op je nieuwe device kunt surfen. Wil jij weten hoe? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want met deze tips, weet je zeker dat je nooit meer teveel betaald voor jouw iMac of Macbook!

Neem een ouder model

Wil je beslist een nieuw apparaat, maar is je budget beperkt? Geen probleem! Dan kies je toch gewoon voor een wat ouder model? Het voordeel aan Apple en tegenwoordig bijna alle grote merken, is dat je precies weet wanneer ze een nieuwe ‘vlaggenschip’ op de markt brengen. Vooral Apple doet dit al sinds jaar en dag op dezelfde manier en in dezelfde periode. Dit geeft jou als consument de mogelijkheid om te profiteren van de prijsverlaging op de vaak wat oudere modellen. Dat neemt absoluut niet weg dat deze minder zijn, maar om zichzelf niet uit de markt te prijzen, zorgen ze er wel voor dat het nieuwe apparaat ommenabij dezelfde prijsstelling heeft als het mode daarvoor en willen ze de oudere modellen, door deze in prijs te doen laten zakken, aantrekkelijker maken voor een breder publiek.

Ga voor een refurbished exemplaar

Refurbished is de laatste jaren steeds populairder geworden. Waar veel mensen er eerst nogal huiverig voor waren, is dit vandaag de dag absoluut niet meer het geval. Sterker nog, het biedt je juist ontzettend veel voordelen. De prijs van refurbished apparaat kan soms tot wel 70 procent voordeliger zijn, dan wanneer je deze nieuw koopt. Nu is het niet zo dat je dan wordt afgeserveerd met een afgedankt apparaat. Nee, je krijgt een apparaat dat volledig is nagekeken en goed is bevonden. Vaak worden er een aantal standaard onderdelen vervangen, zoals de accu en het scherm bij een telefoon. Het is zelfs zo dat je ook nog eens garantie krijgt op je apparaat, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele technische problemen. Ook met een refurbished toestel kun je vertalen met Google Translate op je Mac of iOS. Het is dus zeker de moeite waard om eens te onderzoeken.

Wacht op een actie

Het voordeel aan het internet, is dat je gemakkelijk en snel kunt zien of er bepaalde producten in de aanbieding zijn. Waar Apple dit in het verleden wat minder deed, zien we tegenwoordig dat ze af en toe wel eens met een leuke actie komen. Zo krijg je bijvoorbeeld een gratis muis bij aankoop van een bepaald model Macbook of krijg je 10 procent korting op je aankoop. Wanneer je weet welk model je graag zou willen, is het aan te raden deze enkele weken in de gaten te houden. Het kan heel goed zijn dat er ergens een keer een actie voorbij komt, waarmee je serieus geld kunt besparen.

Rate this post