Stappenplan voor het verhuizen naar een nieuwe MacBook

0
530

Als het tijd is voor een nieuwe Mac, is het het beste om een ​​plan te hebben voor hoe je naar je nieuwe computer gaat migreren. Het is ook belangrijk om te weten wat de beste manier is om je gegevens over te zetten en wat het abonnement is voor je oude Mac. Er zijn veel opties voor elk van deze situaties. We zullen elke stap van het proces opsplitsen, zodat je het beste plan hebt voor het maken van een back-up van je gegevens, het instellen van je nieuwe Mac en enkele suggesties voor wat je met je oude Mac kunt doen.

Maak een back-up 

De belangrijkste stap in dit proces is het maken van een back-up van je gegevens, zodat je deze kunt overbrengen naar je nieuwe MacBook. Of je nu iemand bent die slechts een paar toepassingen en documenten heeft, of meerdere terabytes aan gegevens heeft, er zijn enkele eenvoudige manieren om een ​​back-up van je gegevens te maken. Een geweldige methode voor het maken van back-ups en het overbrengen van je gegevens als je een externe harde schijf hebt, is Time Machine. Het werd geïntroduceerd in 2007 en stelt je in staat om routinematige back-ups van je Mac te maken naar een externe harde schijf die je in een crossbody tas dames kunt bewaren.

Stel het proces in

Wanneer je je nieuwe Mac aanschaft, moet je het installatieproces van macOS doorlopen. Dit proces is de afgelopen jaren niet veel veranderd. Je moet het proces doorlopen om de basisprincipes van je computer in te stellen, zoals de taal, je land, wifi-verbinding, toegankelijkheidsopties en meer. Als je van plan bent de Migratie-assistent te gebruiken om je gegevens over te zetten, kun je doorgaan met de overdracht rechtstreeks vanaf je Mac of een externe schijf die in je weekendtas dames zit. Je kunt deze stap ook voor nu overslaan en later doen.

Wis je oude Mac

Nu je je nieuwe Mac hebt ingesteld en je gegevens hebt overgezet, wil je je oude MacBook wissen. Als je Mac een T2-beveiligingschip heeft, kun je Erase Assistant gebruiken om je gegevens te wissen . Erase Assistant verwijdert ook je vingerafdrukken uit Touch ID, gebruikersaccounts en meld je af bij iCloud. Het gebruik van Erase Assistant is een eenvoudig proces, vergelijkbaar met het wissen van een iPhone of iPad. Het is belangrijk op te merken dat als je je Mac wist, ook het activeringsslot wordt verwijderd, dus je hoeft dit niet zelf te doen voordat je Erase Assistant opent. Het is verreweg de snelste manier om je Mac te wissen.

Ruim je oude Mac op

Je oude Mac kan net als je oude heuptas meerdere doelen dienen waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht. Als je een vriend of familielid hebt die een laptop nodig heeft, kun je deze aan hen doorgeven als deze nog in goede staat is. Een andere optie die je hebt, is iets dat veel mensen doen om hun nieuwe computer te helpen betalen, de oude te verkopen. Bovendien biedt Apple een inruilprogramma aan, je kunt je oude MacBook hierbij inruilen voor een Apple-cadeaubon.

Rate this post