VPN instellen op iPhone [Stappenplan]

0
253

Wil je extra privacy, je gegevens beschermen op publieke wifi-netwerken en geografische blokkades omzeilen met je iPhone? Met een Virtual Private Network (VPN) kun je dit doen. Een VPN maakt het mogelijk om anoniem én veilig te browsen op het internet. Lees snel verder welke VPN-providers volgens ons het best geschikt zijn voor iOS en hoe je eenvoudig een VPN instelt op je iPhone.

Waarom zou je een VPN gebruiken op iPhone?

Over het algemeen zijn iPhones al vrij goed op het gebied van online security. Echter is het mogelijk om jouw online beveiliging en privacy naar een hoger niveau te tillen door gebruik te maken van een “Virtual Private Netwerk”, ofwel VPN.

Een VPN biedt verschillende voordelen wanneer je verbinding maakt met het internet via je iPhone. Ten eerste zorgt het voor extra veiligheid. De gegevens die tussen jouw apparaat en de VPN-server worden verzonden, worden versleuteld middels encryptie. Hierdoor kun je gerust gebruik maken van openbare wifi-netwerken. Daarnaast is een VPN ook handig als je de lokale tarieven wilt omzeilen bij bepaalde websites of apps. Je kan er bijvoorbeeld geblokkeerde websites of regio-gebonden content mee unlocken. Via deze weg kan je bijvoorbeeld vanuit Nederland het Amerikaanse aanbod op Netflix bekijken.

Het gebruik van een VPN-verbinding op je iPhone lijkt misschien lastig, maar in werkelijkheid is het echt heel simpel. Eenmaal ingesteld, kan je iPhone direct verbinding maken met een versleutelde VPN-server en kun je anoniem surfen op het internet. Er zijn een aantal betrouwbare VPN-providers die makkelijk te installeren zijn op iPhone, iPad of andere iOS-apparaten. In dit artikel leggen we uit hoe je een VPN instelt op je iPhone.

De beste VPN provider voor iPhone

Er zijn verschillende VPN-aanbieders op de markt en het kan best moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Hieronder vind je een lijstje met VPN-providers die een goede VPN-app hebben ontwikkeld voor de iPhone. Al deze VPN-providers scoren hoog op het gebied van aantal servers, veiligheid en privacy:

NordVPN

Na veel onderzoek en vergelijkingen wordt NordVPN gekozen als de beste VPN-provider voor iOS-apparaten. NordVPN biedt een uitstekende combinatie van functionaliteit, privacy en veiligheid, waardoor je met een gerust hart kunt surfen op het internet. De app is zeer gebruiksvriendelijk en biedt toegang tot meer dan 5500 servers in 59 landen over de hele wereld. Met een abonnement voor NordVPN heb je een premium VPN-provider tot je beschikking met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

De app van NordVPN is strak en duidelijk vorm gegeven. De gebruikerservaring is vloeiend en bugs komen niet voor. De installatieprocedure is eenvoudig, waardoor je de VPN in een handomdraai hebt ingesteld. Het wisselen van server is grafisch mooi vormgegeven en ook enorm eenvoudig. NordVPN blijkt overal ter wereld sterk te presteren, zelfs in landen waar de overheid VPN-verbindingen actief probeert te blokkeren zoals China en Iran.

Surfshark

Surfshark is een premium VPN-dienst die een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Deze VPN-dienst biedt uitgebreide beveiliging, privacy en toegang tot servers in meer dan 60 landen. Met de Surfshark-app kun je makkelijk van server wisselen. De app biedt ook een Smart DNS-service waarmee je de geografische beperkingen van websites kunt omzeilen.

De installatieprocedure voor de Surfshark-app is erg eenvoudig. Je hoeft alleen maar in te loggen op je account, een server te selecteren en vervolgens kun je op een veilige manier surfen en streamen met deze app. De app ziet er strak uit en werkt intuïtief. Zoals je mag verwachten zijn de verbindingen snel, stabiel en uiterst veilig.

VPN instellen op iPhone in slechts 5 stappen

De meeste VPN’s hebben een handige app voor iOS die gemakkelijk te installeren is. Het installeren van een VPN op je iPhone is net zo eenvoudig als het installeren van een andere app uit de App Store. Lees hieronder het stappenplan om een VPN te installeren op je iPhone:

  1. Maak een account aan op de website van de door jou gekozen VPN-aanbieder.
  2. Download de VPN-app van de door jou gekozen VPN-provider. Het is mogelijk om de app te downloaden en te installeren vanuit de App Store.
  3. Log in met het in stap 1 door jou aangemaakte account.
  4. Als het goed is, is de app geïnstalleerd en ben je nu ingelogd. Je zult nu op het startscherm van jouw VPN-app zitten. Afhankelijk van de door jou gekozen VPN-aanbieder zul je verschillende opties kunnen selecteren en instellingen aanpassen. Deze opties zijn afhankelijk van de functies die de specifieke VPN-aanbieder biedt. Als je de instellingen hebt aangepast, kun je een ‘Connect’ knop selecteren om meteen verbinding te maken met de server van jouw keuze.
  5. Je bent nu verbonden met de VPN-server en je kan nu op een veilige en anonieme manier surfen en streamen. Als je van server-locatie wilt wijzigen kun je dit moeiteloos doen vanuit de app. Je hoeft alleen maar naar de server-opties te gaan en de gewenste locatie te selecteren. Je zult tevens een icoontje zien op het scherm van je iPhone waaruit blijkt dat de VPN actief is.

Met een VPN voor iPhone verhoog je jouw online veiligheid, kan je anoniem browsen en unlock je content uit andere landen. Kortom, een VPN installeren op je iPhone is een must!

Rate this post