Waarom iedere laptop over een VPN dient te beschikken

0
958

Hackers proberen op steeds innovatievere manieren om bij jouw geld en gegevens te komen, daarom is het belangrijk om ook steeds innovatievere technologie te gebruiken om jouw computer te beschermen. Een nieuw stukje beveiliging noemen we een VPN (Virtual Private Network). Voor wie compleet veilig over het internet wilt surfen is een VPN zowat onmisbaar geworden, in dit artikel wordt uitgelegd waarom.

Wat is een VPN?

Een VPN verbinding is een omgeleide verbinding die via een versleutelde internetverbinding met een VPN-server loopt. De verbinding loopt dus niet meer rechtstreeks van computer naar computer maar moet eerst langs de server, deze server versleuteld het bericht. Deze werking zorgt ervoor dat geen hacker meer mee kan kijken naar informatie die jij verkrijgt of verstuurd.

Waarom een VPN?

Een VPN gebruik je om hackers buitenspel te zetten. Mensen die veel reizen voor hun werk hebben meer risico op meekijkende hackers dan mensen die veel thuis of op de werkplaats aan het werk zijn. Reizende mensen hebben vaak te maken met openbare wifi verbindingen. De naam zegt het al; de wifi is openbaar, dus ook voor hackers. Dit betekent dat wanneer een hacker een netwerksniffer installeert in een openbare ruimte, dat ze gegevens ontvangen van laptops die van het netwerk gebruik maken. Mensen die vanuit één plek werken maken vaker gebruik van een beveiligde wifi verbinding.

Hoe kies de juiste VPN?

De juiste VPN aanbieder kiezen hoeft totaal niet moeilijk, er zijn een aantal factoren die meebepalen bij de keuze. Ten eerste is de prijs natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Prijzen van een VPN verschillen tussen de 2 en 10 euro per maand. Ook moet je letten op de software waarvoor de VPN dient. De laatste factor waar je op moet letten is hoeveel gelijktijdige connecties je nodig hebt, dit verschilt echter per persoon.

Rate this post